Spørsmål og svar

Styrke tilbyr produkter og tjenester på en annerledes måte enn man kanskje er vant til. Det er derfor ikke så rart om du har noen spørsmål til hvorfor vi er her, og hva vi kan hjelpe med. Her har vi samlet de mest stilte spørsmålene. Dersom du ikke finner spørsmålet ditt her må du gjerne fylle inn skjemaet under, så skal vi hjelpe både deg og andre som lurer på det samme.

Om Styrke

Hvorfor har dere startet Styrke?

Styrke er opprettet av Hovedorganisasjonen Virke. Virke er opptatt av å finne praktiske løsninger på praktiske problemer – få hverdagen til å virke for deg og din virksomhet. Styrke er en ny tjeneste som skal hjelpe deg som driver virksomhet med digitalisering, og å utnytte mulighetene som digitaliseringen gir.

Vi tror at digitalisering for mindre bedrifter handler om effektivisering gjennom å ta i bruk gode tjenester og produkter. For mange bedrifter er det krevende og vanskelig å holde oversikt over hva som finnes, og hva som fungerer best. Vi jobber kontinuerlig med å kartlegge markedet, møte leverandører, og finne fram til gode avtaler og priser.

Vi heier på de som driver en små og mellomstor bedrift i Norge! Vi vet at du har en krevende hverdag, og at du må beherske mange roller. Vi lykkes om vi kan gjøre det enklere for deg å finne løsninger som passer din bedrift.

Hvem står bak Styrke?

Styrke er en ny tjeneste fra Hovedorganisasjonen Virke. Virke har over 21 000 medlemsbedrifter, og jobber for bedre rammevilkår for de som driver virksomhet i Norge.

Hvem kan få hjelpe av dere?

Vi er her for alle som driver en små eller mellomstor bedrift i Norge, og fokuserer mest på de som har under 20 ansatte.

Det stilles ingen krav til medlemskap i Virke.

Om tjenesten

Hva konkret er det dere tilbyr?

Styrke er en rådgivningstjeneste som hjelper de som driver virksomhet med å finne praktiske løsninger på utfordringer knyttet til digitalisering av egen bedrift, eller hvordan man kan ta i bruk nye og effektive tjenester. Områdene vi fokuserer på er beskrevet her. Vi har to tjenester: Styrke Sparringpartner og Styrke Mentor. Styrke Sparringspartner er vårt kostnadsfrie tilbud, og utgangspunktet for alle kundeforhold.

Sparringen kan finne sted gjennom samtaler på e-post og telefon. Først må vi bli kjent med deg og din bedrift gjennom en kartleggingssamtale. Lengden på denne samtalen kan variere avhengig av dine behov, og hva du ønsker hjelp til. Vi kan komme langt på en drøy halvtime, andre ganger tar det lenger tid.

Når vi er sikre på at vi forstår hva du ønsker å oppnå, vil vi komme med et forslag som skal hjelpe deg videre. I noen situasjoner kan løsningen vi anbefaler være konkrete produkter eller tjenester fra leverandører som vi kjenner, og som vi vet har god erfaring med å hjelpe bedrifter som ligner din. I andre tilfeller kan det være at vårt råd er at dere må jobbe mer med å konkretisere behov, krav eller ideene dere ønsker å sette ut i livet.

Vårt mål er å hjelpe så mange som mulig til å ta gode og trygge valg, og vi er ikke fornøyd før du har fått et utbytte av kontakten med oss. Samtidig er det naturlige begrensninger på hvor komplekse problemstillinger vi kan gå inn i, og hvor mye tid vi kan bruke på kostnadsfri rådgivning. Dersom vi sammen finner ut at dine behov vil kreve en tettere oppfølging, så kan vi tilby Styrke Mentor som faktureres etter avtale.

Hva gjør Styrke, og hva gjør partneren?

I de fleste tilfellene kan vi hjelpe deg langt på vei, eller helt i mål. En del av rådgivningen vil gjennomføres av oss i Styrke, og velger du å gjennomføre et prosjekt med en av våre partnere vil de kunne bistå deg med det meste relatert til oppgaven. Vi er tilgjengelige under hele prosessen, og følger deg opp.

Vi vil være tydelige i hva du kan forvente, og hva vi kan bistå med. Det skal ikke dukke opp noen overraskelser underveis i samarbeidet med oss.

La oss se på et eksempel innen Digital Markedsføring og hvem som gjør hva. Aktivitetene er ment som et eksempel, og er ikke nødvendigvis aktuelle for alle.

Styrke Partner av Styrke (Digitalt byrå)
Innledende tanker om nåværende situasjon og potensiale X
Sparring rundt mulige retninger og aktiviteter X
Grundig analyse av nåværende løsninger og muligheter (f,.eks Google Analytics) X
Digital Strategi X
Sparring rundt mulige retninger og aktiviteter X
Forslag til kanalvalg og annonsekjøp X
Utvikling av digitale løsninger X
Kreativt arbeid og uttak X
Prosjektledelse X
Oppfølging underveis X

Hva kan man få hjelp med kostnadsfritt, og hva koster penger?

Det er kostnadsfritt og uforpliktende å ta kontakt med oss, og vi kan som regel hjelpe deg langt på vei, eller helt i mål med vår kostnadsfrie rådgivning. De områdene vi fokuserer på er beskrevet her, og et eksempel på hvordan vi jobber kan du lese her. Trolig vil du ha utbytte av å lese flere av spørsmålene på denne siden for å få et godt bilde av hvordan Styrke fungerer.

Her er noen eksempel på problemstillinger som vi vanligvis ikke kan tilby gjennom vår kostnadsfrie rådgivning:

 • Generell IT-support og hjelp til bruk av ulike programmer og enheter, men vi har god oversikt over de som er enkle å bruke.
 • Utarbeide kravspesifikasjoner og anbudsdokumenter, men vi kan godt lese dine og komme med innspill på prosess og innhold.
 • Gjøre analyse av eksisterende systemporteføljes egnethet og muligheter, men vi har et forslag til hvordan du kan få jobben gjort.
 • Lage kampanjer, tekster og annonsemateriell, for dette har vi flinke partnere som hjelper deg med.
 • Utarbeide strategier og annet omfattende analysearbeid, men vi vet om mange som kan gjøre dette.
 • Gjøre vurdering, beregning av risiko, inntektsmuligheter o.l for prosjekter, investeringer og andre finansielle produkter.

Dersom vi sammen finner ut at dine behov vil kreve en tettere oppfølging, så kan vi tilby Styrke Mentor som faktureres etter avtale.

Koster det virkelig ikke noe ta kontakt med dere?

Det er helt kostnadsfritt å ta kontakt med Styrke. Vi har ingen “liten skrift”, eller omfattende bruksvilkår der du risikerer å motta regning for noe du ikke har bestilt.

Vi tilbyr kostnadsfri rådgivning gjennom vår tjeneste Styrke Sparringspartner – et tjeneste som vil ta deg langt på vei, og som regel helt i mål. Du betaler kun for de produktene eller tjenestene du velger å kjøpe fra Styrke sine samarbeidspartnere.

Dersom du ønsker en tettere oppfølging fra Styrke, eller bistand utover det kostnadsfri rådgivning inkluderer, så kan Styrke Mentor være noe for deg. Alle kundeforhold med Styrke starter uten at det koster deg noe. 

Hvor mye rådgivning får man?

Et samarbeid med Styrke begynner ved at du tar kontakt med oss. Etter kort tid vil vi avtale en kartleggingssamtale der vi går igjennom de utfordringen du ønsker hjelp til å løse. Dersom vi sammen finner ut at Styrke kan være noe for deg, så vil du få din egen sparringspartner som følger deg opp.

Din sparringspartner vil bistå deg med å finne produkter, tjenester eller fremgangsmåter som kan hjelpe deg videre, eller i mål. Rådgivningen ytes etter “best effort”-prinsippet. Vi vil være tydelige underveis på hva du kan forvente av oss.

Maksimal tidsbruk per engasjement er begrenset til følgende aktiviteter:

 • kartlegging
 • anbefaling
 • oppfølging

Gir dere nøytrale råd?

Vi lover å tilstrebe at våre råd er nøytrale og uavhengige. Vi vil være ærlige i de rådene vi gir, også når vi tror at vi kanskje ikke har det svaret du ønsker deg.

Vi prøver å knytte langvarige bånd til de vi jobber med, og det klarer vi bare om vi er åpne og ærlige. Hva som er best for din bedrift og dine interesser vil være avgjørende.

For ordens skyld, vi har disse eierne og interessene:

 • Styrke er en ny tjeneste fra Hovedorganisasjonen Virke, en organisasjon som jobber for å bedre rammevilkårene for de som driver bedrift i Norge.
 • Styrke har inngått kommersielle samarbeidsavtaler med flere partnere som er presentert på disse sidene. Styrke mottar en økonomisk kompensasjon om du velger å kjøpe fra en av disse.

Står dere til ansvar for rådene dere gir?

Alle våre anbefalinger, tips, råd og innspill som du mottar i kommunikasjon med oss, og i artikler og materiell på denne siden, har til hensikt å gjøre det lettere for deg å ta trygge og gode valg.

Ingen bedrifter eller situasjoner er helt like, og vi har ikke den fulle innsikt i din virksomhet. Som alltid når man mottar et råd fra en venn eller en konsulent, så må man selv vurdere hva som er riktig å gjøre.

Hvorfor skal jeg bruke dere?

Det er ofte til stor hjelp å snakke med noen som har mer erfaring om et emne enn seg selv.

I Styrke heier vi på de mindre bedriftene, og ønsker å være en tjeneste som både bygger kunnskap og kan bistå med konkrete utfordringer.

Det skrives og snakkes mye om digitalisering, og mange som driver bedrift synes det er krevende å se hvordan man skal dra nytte av mulighetene i hverdagen. Vi ønsker vi å være en veiviser som forteller hvordan du kan få meste ut av teknologien og nye måter å jobbe på.